Online inchecken

Bij veel luchtvaartmaatschappijen kun je vanaf 24 uur voor vertrek inchecken op de website. Je boardingpass kun je printen of in veel gevallen bij de gate laten scannen vanaf je smartphone of tablet.

Op Schiphol inchecken

Self-service kiosk

Bij een Self-service check-in kiosk in de vertrekhallen kun je zelf een boardingpass regelen. De blauwe Self-service check-in kiosk zijn voor KLM/ SkyTeam maatschappijen, de gele voor andere maatschappijen.

Aan de balie

Bij de check-in balie print een medewerker je boardingpass, en wordt ook meteen je bagage ingecheckt. Kijk op de schermen in de vertrekhal welke check-in balies bij je vlucht horen.

Bagage afgeven

Selfservice bagage drop-off

Steeds meer luchtvaartmaatschappijen automatiseren het inchecken van je bagage. Ideaal als je jezelf al hebt ingecheckt. Volg de instructies op het scherm, print je bagagelabel en bevestig het op de juiste manier aan je bagage. Je spullen gaan automatisch naar je vliegtuig.

Aan de balie

Een medewerker van jouw luchtvaartmaatschappij plaatst je bagage op de band en bevestigt bagagelabels.

Hoe lang van te voren moet je inchecken?

Kom ruim op tijd als je op de luchthaven wilt inchecken. Hou rekening met de volgende tijden:

  • Voor Europese vluchten ongeveer 2 uur voor vertrek.
  • Voor intercontinentale vluchten ongeveer 3 uur voor vertrek.

Check voor de zekerheid de adviestijden die jouw luchtvaartmaatschappij hanteert.

Heb je speciale bagage of heb je assistentie nodig? Hou dan rekening met meer tijd dan bovenstaande adviestijden.

Thuis inchecken of op de luchthaven?

Thuis inchecken is ideaal als je reist met alleen handbagage. Je hebt je boardingpass al op zak wanneer je op Schiphol komt. Je loopt dan meteen door naar security en de paspoortcontrole. Dat bespaart veel tijd, vooral in drukke periodes.

Ook als je wel ruimbagage hebt, bespaar je tijd door thuis in te checken. Je checkt ook makkelijk en snel in bij een van de selfservicekiosken op de luchthaven. Dan hoef je niet meer langs de incheckbalie, maar loop je meteen door naar de bagage drop-off balies of selfservice drop-off punten.

Typisch Schiphol: Snelle self-service

Steeds meer zaken gaan op Schiphol automatisch. Zo kun je steeds vaker gebruik maken van allerlei self-service voorzieningen. Daardoor hoef je niet meer in de rij te staan bij de balie kun je snel doorlopen.

Bron: Schiphol