In november 2017 ben ik samen met Isabella 10 dagen naar Taiwan geweest.

Donderdag 9 november en Vrijdag 10 november

Na maanden voorbereiden is het dan eindelijk zover, we gaan op vakantie naar Taiwan. Ik ben om iets over half 3 met de trein naar Breda gereden en daar stond Isabella al te wachten. We hebben samen de volgende trein naar Schiphol genomen, er was echter een storing onderweg en de trein reed niet rechtstreeks, maar via Den Haag. Om 17.00 uur waren we, ruim op tijd, op Schiphol. Het was heel erg rustig en bij de KLM hal konden we snel de koffers inchecken, de mijne was 19 kilo en die van Isabella 12!
10 minuten later waren we door scanners en eenmaal door de douane hadden we alle tijd om nog wat te winkelen en te eten. Met een lekker bakje koffie zijn we naar Gate F04 gelopen en daar zat het vol met kleine mensjes, ongetwijfeld waren we op de juiste plek.

Alles verliep lekker relaxt, het instappen ging allemaal vlot, de mensen hebben geduld, in tegenstelling tot reizen in Europa was dit wel even een verademing, dit beloofd wat voor de reis.

We hadden helaas 2 plekken in het midden van het midden in het vliegtuig, maar dat mocht de pret niet drukken. Nog even snel een paar appjes versturen en we gingen op weg. Het was een gecharterd KLM toestel met dus Nederlandse bezetting, ook het scherm had genoeg Nederlands aanbod, wel zo prettig. We kregen de keuze uit gehaktballen of kipfilet met eten, ik ging voor de kip en Isabella voor de gehaktballen. Daar het een nachtvlucht betrof gingen al snel de  luikjes voor de ramen dicht en het licht uit. Alleen het slapen wilde bij ons niet echt lukken, we zijn wel regelmatig weg gedut, maar ach, we zijn onderweg en halen de slaap morgen wel weer in. Gelukkig komen we laat in de middag aan en is het al snel donker. In het vliegtuig zaten heel veel Filipijnen welke op weg zijn naar huis, vele kwamen uit Panama en hadden er al een vlucht van 12 uur opzitten, via Taipei gaan ze naar Manilla, wat ook nog 2 uur vliegen is, echt bizar hoor, meer dan 30 uur reizen en dan nog verder hun land in. De man naast mij vertelde dat hij 4 maanden in Panama werkt en dan 14 dagen thuis is. Hij werkt voor zijn familie omdat er in de Filipijnen nagenoeg geen goed betaald werk is om zijn familie te onderhouden. Ook zaten er veel  zeemannen aan boord die een zelfde soort systeem werken. Het percentage mini mensjes in het vliegtuig betrof zeker 98%.

Ik ben regelmatig een rondje gaan lopen om de benen te strekken, ik heb achter in het vliegtuig een half uurtje met een stewardess staan praten en die had ook nog een paar leuke dingen om te doen in Taipei, we moeten vooral naar een Karaokebar gaan om wat te drinken en Dimsums gaan eten bij Typhoon bij de 101 toren. Ondertussen brak er paniek uit in het vliegtuig wat het leek erop dat er een man onwel was geworden, het viel gelukkig mee, hij was gevallen en met zijn hoofd op een leuning van de stoel terecht gekomen. Toen alles weer rustig was heb ik het concert van The lady’s off soul gekeken en daarna nog wat gedut, Isabella was heel de tijd tussen wakker zijn en in slaap vallen, nadat de lichten weer aangingen kregen we een ontbijt. We landen mooi op tijd en zelf het uitstappen ging vrij vlot, we moesten een stukje lopen om bij de douane te komen, alleen hier wachtte ons een verrassing, we moesten in een lange, gecontroleerde rij wachten en eenmaal aan de beurt moesten we onze paspoort afgeven, we werden op de foto gezet en er werden vinger afdrukken genomen. Al met al ging het redelijk snel en konden we de koffers ophalen. Daarna de simkaart opgehaald en het autoverhuurbedrijf laten bellen. De chauffeur was er binnen 10 minuten en weer 10minuten later waren we bij het verhuur bedrijf, na de nodige papieren en uitleg kregen we een splinternieuwe auto mee, we treffen het wel. In het drukke verkeer zijn we in 1,5 uur naar ons hotel gereden, dit ging vrij makkelijk allemaal, het is vergelijkbaar met Nederland, alleen de 7000 scooters dan weer niet.

Het Grand Hotel is met recht GRAND, we werden uiterst vriendelijk ontvangen, de koffers werden netjes naar onze kamer gebracht en wij konden rustig inchecken.

Daarna zijn we lekker in het hotel gaan eten en na het eten even een klein rondje door het hotel gelopen, we hebben zelfs kattenkwaad uitgehaald door op de verkeerde verdieping aan te bellen bij kamer 814, terwijl wij 514 hebben, wat kan Isabella rennen zeg. Eenmaal terug op onze kamer heb ik lekker gedoucht en is Isabella in bad gegaan. Om 22:30 ging het lampje volledig uit bij ons.

 

Zaterdag 11 november 2017

We waren vannacht om 4 uur allebei klaar wakker, niet echt een fijne tijd en we hebben daarna toch nog maar even geprobeerd te slapen, nou dat proberen viel niet tegen, want we werden pas om 11 uur wakker. We zijn toen maar snel uit bed gegaan en met de auto naar de 101 TOWER gereden, in dit gebied was er veel te zien, dus ruim op tijd.

We zijn begonnen met een “ontbijt” en zijn daarna naar de 101 Tower gegaan, er stond helaas een behoorlijke lange rij met wachtende voor ons. In de rij hebben we lol gehad, want al die kleine mensjes wilde met mij op de foto. Met een snelle lift waren we binnen 30seconden op de 90ste verdieping, 385 meter hoog. Het was helaas er bewolkt en de wolken hingen voor de ramen waardoor we niet veel zagen, soms was het even helder en zagen we een beetje. Het mocht de pret niet drukken, er hangen overal grote digitale schermen welke het normale beeld weergaven, en wij zou een beeld hadden wat je zal kunnen zien bij helder weer. Het duurde allemaal redelijk lang eer we weer beneden waren, het werd buiten al donker en we zijn maar even door het winkelcentrum gelopen en hebben daar wat boodschapjes gedaan en gegeten, weer een soepje met noedels. Na het eten zijn we terug naar het hotel gereden en hebben een taxi gepakt naar de Shilin Night Market. Het is een geweldig leuk gebied met allerlei eet gelegenheden, kleine gerechtjes langs straat, winkels, prullaria en weet ik wat allemaal nog meer. De kleine mensjes zijn dol op spelletjes en je kan er te pas en te onpas iets spelen, mahjong bingo, visjes vangen, pijltjes gooien, schieten etc etc. We hebben daar niet aan meegedaan, maar hebben genoten van al het leuks en lekkers om ons heen. Ook hebben we een heerlijke voetmassage genomen, wat niet verkeerd was na een lange vlucht en dag in Taipei. Rond middernacht zijn we weer met de taxi terug naar ons hotel gegaan en zijn rond 1 uur naar bed gegaan.