We zijn al vroeg vertrokken uit Barstow want we hebben een lange rit voor de boeg, we gaan naar de Grand Canyon, al snel een rit van 700 kilometer.
Het rijden ging erg snel, ruim voorop schema gingen we bij Needles de snelweg af om over de Historic Route 66 naar Kingsman te rijden, we hadden het plan om in Oatman te gaan lunchen, maar waren er al om 10:30 uur. Oatman is een nagenoeg verlaten dorpje wat voor de toeristen levendig gehouden word, het loopt er vol met Ezels, wat echt geweldig is om te zien. Onderweg stonden er al wilde ezels op de weg, we zijn er langzaam langs gereden, aangezien Alice reed kon ik het raam open doen om foto’s te maken. Een brutale ezel stak zijn kop door het raam en ineens waren er 4 ezels in de auto 🙂
In het dorpje zijn we natuurlijk gestopt en hebben een rondje gelopen, een lunch zat er niet in, wel hebben we een paar winkeltjes bezocht.
Oatman een echte Ghosttown in Arizona, het ligt tussen Needles en Kingsman.
We zijn na een 3 kwartier verder gereden en zijn na de bergen gestopt bij Cool Springs, een toeristisch punt aan de route 66, we hebben hier wat fotos gemaakt en zijn doorgereden richting Kingsman, na Kingsman zijn we de snelweg weer opgereden, we waren van plan om nog een stukje van de historische route 66 te rijden, maar gezien de lange rit hebben we hier vanaf gezien.
In Williams zijn we gestopt, dit ligt een 2 uur voor onze eindbestemming en hier zijn we naar het toeristenburo geweest om wat info in te slaan en gebruik te maken van het toilet.
Er staat een oude stoomlocomotief op het station wat een waanzinnig gezicht was.
Na de plaspauze zijn we door gereden naar de grand Canyon en eenmaal aangekomen bij de Yavapailodge waren we snel in onze kamer, deze was heel groot en mooi.

Hieronder een filmpje hoe het er uitziet in Oatman
[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=Z_6-lPY2Lac[/embedyt]